Очаквайте скоро "Камъчета от луната"

Очаквайте скоро "Камъчета от луната"
2 октомври 2021

Петър и латвийското момиче Агнесе си припомнят в писма петте дни щастие, което не е било възможно да продължи в реалността. На раздяла Агнесе е подарила на Петър кехлибар, онези камъчета с цвят на огнена луна, недокоснати от нищо, освен от времето. "Подари ги на момичето, когато го срещнеш", казва Агнесе, онова момиче, с което любовта ще бъде възможна. И в живота на Петър наистина се появява момичето, на което може и иска да дари мечти - Анна. Изглежда, че щастието е възможно. Но защо тогава, полагайки камъчетата в дланта й, той поглежда към луната и от душата му нямо се отронват думите: „Агнесе, любов и грях мой...“?

 

"Камъчета от луната" е първият от разказите в едноименния сборник на писателя Павел Нодари. Разказите са различни по съдържание и стил, но всички носят онази кехлибарена мекота, която показва и приема противоречивата природа на човека във всичките й превъплъщения и цялата й човешки несъвършена красота.

23 юни 2020
ПроЛетен панаир на книгата, 23-28 юни 2020 година

Издателство "Палимпсест" очаква своите читатели на проЛетния панаир на книгата, който започва днес, 23 юни, и продължава до неделя, 28 юни. Книгата "Изведи ме на светло" на Никола Баро можете да намерите с 20 % намаление, в шатра № 5 в парка пред НДК, всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. Заповядайте :)

прочети още
15 април 2020
Издателство "Палимпсест" предлага безплатни консултации на редактори и коректори с цел цялостно подобряване на качеството в областта на книгоиздаването

Много читатели предпочитат да се сдобият със старите издания дори на преиздавани книги заради лошото качество на новите. Ние не можем да повлияем на избора на книга за издаване, нито на подбора на преводачи и писатели в другите издателства, но можем да помогнем на редактори и коректори за вземане на по-добри решения при работа с предоставения им текст. При нас ще получите професионална филологическа помощ, а ако самите Вие сте филолози, ще можете да използвате услугите ни като още една гледна точка за редакторските и коректорските решения, които възнамерявате да вземете или за които се колебаете. Вероятно се питате какъв е интересът на едно издателство да консултира сътрудници на други издателства. Отговорът е: Правим го, за да наложим стандарт за качество и така да повишим възприемчивостта на читателя към добрия текст, както и неговата критичност спрямо това, което му се предлага. Очакваме Вашите запитвания на имейл: otilie75@gmail.com

прочети още
23 март 2020
Актуални цени и отстъпки

Мили читатели, поради извънредната ситуация решихме да направим схема за намаление на единствената ни засега книга. От 23.03. до 29.03. тя ще се продава с 50 % намаление. Всяка следваща седмица намалението ще намалява с по 10 %, докато цената се върне в обичайните си граници (надяваме се дотогава и коронакризата да свърши :) ). Схемата е следната: 23.03. - 29.03. - 50 % 30.03. - 05.04. - 40 % 06.04. - 12.04. - 30 % 13.04. - 19.04. - 20 % 20.04. - нататък - 10 % куриерска такса - 5,92 лева В рамките на София доставката може да се извърши от самото издателство без куриерска такса, т.е. безплатно.

прочети още
24 февруари 2020
"Изведи ме на светло" е вече в книжарниците

"Изведи ме на светло" е вече в книжарниците. Екипът на издателство "Палимпсест" пожелава на своите читатели приятно четене :).

прочети още
8 февруари 2020
"Изведи ме на светло" излиза на светло в печатница "Инвестпрес" :)

На 7 февруари 2020 г. в печатницата влезе седмата книга на Никола Баро, която е първа за издателство "Палимпсест" - "Изведи ме на светло". Почитателите на автора ще го видят в една колкото позната, толкова и различна светлина. Тук отново ще се насладим на красотата на Париж и на темата за любовта, която дава отговор на всички въпроси. Но в своята седма книга Никола Баро навлиза по-дълбоко във вътрешния свят на героите си, където простите отговори вече не са възможни. Действието е завършено, но въпросите остават открити, както е в самия живот... Това е и причината издателство "Палимпсесет" да подбере корица, в която се набляга не на декора, а на онова, което става отвъд него. На мита, който пресъздава, и на тайните, които откриваме в себе си и цял живот разгадаваме...

прочети още